Verkkokaupassa ilmainen toimitus yli 50€ tilauksista

X°Cryo Huippukylmähoito

Mihin X°CRYO huippukylmähoidon vaikutus perustuu?

X°CRYO on paikallinen huippukylmähoito, joka aktivoi kehon luonnolliset paranemisprosessit. Huippukylmähoidon perusperiaate on yksinkertainen. Tarkoituksena on laskea hoidettavan alueen kudosten pintalämpötila 0-4 celsiusasteeseen mahdollisimman nopeasti. Näin kehoon saadaan aikaan thermoshokki eli stimuloitu hätätila. Tällöin parasympaattinen hermosto lähettää hätäsignaalin, joka taas saa kehon tuottamaan verenkiertoon monia hyvinvointia lisääviä entsyymejä ja hormoneja, kuten kortisolia, endorfiineja, adrenaliinia ja testosteronia. Näiden luonnollisten ainesosien lisääntyminen verenkierrossa nopeuttaa mm. vammoista ja leikkauksista toipumista, vähentää turvotusta ja tulehdustiloja, lievittää lihaskipuja sekä nopeuttaa urheilusuorituksista palautumista. 

Milloin X°CRYO huippukylmähoitoon?

X°CRYO huippukylmähoito on nopea ja lääkkeetön hoitokeino monien erilaisten kiputilojen hoitoon. Huippukylmähoito on luonnollisempi vaihtoehto kipulääkkeille sekä kortisonipistoksille. Erilaisten hoitopäiden avulla pystymme kohdentamaan kylmähoidon juuri halutulle alueelle.

Huippukylmähoidosta apua mm.

  • Urheiluvammojen, kuten. selän-, olkapään-, polven ja nilkan kivunlievitykseen
  • Pehmytkudosvammojen esim. venähdysten hoitoon
  • Jännealueen kipu- ja rasitustiloihin mm. tennis- ja golfkyynärpää sekä hyppääjänpolvi
  • Lihasten palautumiseen
  • Lisäämään lihasten elastisuutta ja liikkuvuutta
  • Kroonisiin kiputiloihin
  • Niveltulehdusten hoitoon
  • Leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen ja turvotuksen lievittämiseen
  • Päänsäryn ja migreenin hoitoon

Huippukylmähoito kasvoille

Huippukylmähoitoa voi tehdä myös kasvoille, sille suunnatun kasvomaskin avulla.  Kylmähoito helpottaa päänsärkyä, migreeniä, rentouttaa kireitä purentalihaksia, vähentää turvotusta sekä vilkastuttaa verenkiertoa ja lisää kollageenin tuotantoa. Lisäksi se helpottaa erilaisia tulehdustiloja, kuten akne ja psoriasis. Huippukylmähoito kasvoille kestää kerrallaan 2 minuuttia. 

Huippukylmähoidon kesto

Huippukylmähoito kestää kaikkinensa vain muutaman minuutin. Huippukylmähoidon pitkäaikaisimmat vaikutukset saavutetaan 3-5 kerran hoitosarjoilla. Huippukylmän voi yhdistää yksittäin myös fysioterapian ja hieronnan yhteyteen. Huippukylmähoidot auttavat tehokkaasti mm. niska- ja hartiaseudun kireys- ja kiputiloihin. Huippukylmä helpottaa kipeiden lihasten käsittelyä, parantaa lihasten verenkiertoa sekä edistää lihasten elastisuutta. Näin hieronnasta ja fysioterapiasta tulee kivuttomampaa ja mukavampaa.

Mikäli mietit voisiko huippukylmä sopia sinulle, ota rohkeasti yhteyttä! Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Voit myös varata suoraan ajan huippukylmähoitoon osoitteesta https://www.fysiomaker.fi/ajanvaraus . Huippukylmälle ajanvarauksessamme on oma kalenterinsa. Pääset siihen valitsemalla toimipisteeksi ”Lokkisaarentie 3 (X°Cryo kylmähoito)”.

Lisätietoa huippukylmähoidosta löydät myös osoitteesta: https://ctn.fi/xcryo/

Tervetuloa huippukylmähoitoihin!

Kirjoittaja: Elli Tuovinen, fysioterapeutti ja urheiluhieroja

Koulutettu hieroja ja urheiluhieroja Fysioterapeuttiopiskelija

Mikko Happonen

Moi. Olen Mikko Happonen, koulutettu hieroja ja urheiluhieroja sekä toisen vuoden fysioterapeuttiopiskelija.  Ennen fysioterapeuttiopintojen alkua tein hierojan hommia 2 vuotta. Olen koko ikäni harrastanut monipuolisesti liikuntaa, mutta viimeiset vuodet ovat menneet erityisesti kiipeilyyn parissa. Alasta kiinnostuin liikunnallisen taustan ja omien urheiluvammojen hoidon myötä. Tätä kautta on tullut itselle halu auttaa muita osaamillani tavoilla ja pyrin jatkuvasti kehittämään itseäni sekä oppimaan uutta. 
 
Asiakkailtani olen saanut hyvää palautetta sopivan napakoista ja varman tuntuisista otteista. Käytän hieronnassa monipuolisesti klassisen- ja urheiluhieronnan otteita. Erityisesti kokemusta on niska-hartiaseudun vaivojen hoidosta, mutta työkaluja löytyy monipuolisesti koko kehon huoltoa varten. Fysioterapiaopintojen myötä olen saanut itseluottamusta erilaisten vaivojen tutkimisessa ja hoidossa. 
 
Tervetuloa rentoon, mutta napakkaan käsittelyyn!  
 
Erikoisosaaminen:  
Niska-hartiaseudun käsittely
Fysioterapeutti

Matias Ruotsalainen

Moikka, olen Matias Ruotsalainen, tammi-helmikuussa valmistuva fysioterapeutti. Harrastustaustaa urheilun parista löytyy monesta eri lajista, josta 7 vuotta hanmoodon parissa vietetty. Hanmoodon takia kiinnostukseni fysioterapia-alaa kohtaan alkoi, koska siellä jouduin miettimään miten keho toimii missäkin tilanteessa.

Viime syksyn aikana suoritin Fysiomakerilla neljä kuukautta kestäneen harjoittelun. Harjoittelun aikana syvensin osaamistani manuaaliseen terapiaan ja hierontaan. Sain harjoittelun aikana hyvää palautetta hieronnastani ja napakoista otteistani.

Mielenkiinnon kohteitani ovat tuki- ja liikuntaelimistön vaivat ja niiden ennaltaehkäisy. Vastaanotolla kohtaan sinut yksilöllisesti ja huomioin toiveesi ja tavoitteesi.

Tervetuloa käsittelyyn!

Erikoisosaaminen:

Stressikäsittely

Saa 5€ alennusta hieronnasta!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat seuraavasta hieronnasta 5 euron alennuksen. Alennus voidaan käyttää vain kerran.

Fysioterapeutti

Kari-Pekka Sirkka

Morjens! Olen Kari-Pekka Sirkka, vuonna 2012 Tampereen Ammattikorkeakoulusta valmistunut fysioterapeutti. 
Iisalmessa syntynyt, savolainen sydämeltäni. Vastaanotolleni voit tulla erilaisten tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen hoitoon.

Pyrin työssäni etsimään tarkasti vaivojen alkuperäiset syyt, olivat ne jonkin lihasten heikkoudesta tai vaikka fascioiden kireydestä johtuvia. Ohjaan asiakkaalleni täsmälliset harjoitteet ja käytän hoidon mukana tarvittaessa manuaalisia käsittelytekniikoita, akupunktiota, teippausta ja fysikaalisia hoitoja.

Vapaa-ajallani minua pitävät kiireisenä kaksi pientä lastani. Urheilutaustaa minulta löytyy kamppailu-urheilun parista, viime vuosina harjoitteluni on ollut pääasiassa kuntosaliharjoittelua.

Tervetuloa vastaanotolleni!

Erikoisosaaminen:
-Niska-hartiaseudun kiputilat
-Alaselän kiputilat
-Olkapään kiputilat
-Polvikivut
-Akupunktio
-Purentalihaskäsittely

Lisäkoulutukseni:
-Fasciarautahieronta
-Purentalihasten fysioterapia
-Voimaharjoittelusta ja valmentavasta fysioterapiasta apua tulokselliseen fysioterapiaan
-Hoitava Hengitys
-Selkärangan manuaalisen tutkimisen ja hoidon peruskurssi (C1-2 OMT -kurssi)
-Voimaharjoittelun perusteet fysioterapeuteille
-Kinetic Control: alaselkä-lonkka & niska-olkapää
-Fasciakäsittely ( Anatomy trains)
-Akupunktio
-Mekaanisen diagnosoinnin ja terapian kansainvälinen perustutkinto (cert. MDT, McKenzie)