Verkkokaupassa ilmainen toimitus yli 50€ tilauksista

X°Cryo Huippukylmähoito

Mihin X°CRYO huippukylmähoidon vaikutus perustuu?

X°CRYO on paikallinen huippukylmähoito, joka aktivoi kehon luonnolliset paranemisprosessit. Huippukylmähoidon perusperiaate on yksinkertainen. Tarkoituksena on laskea hoidettavan alueen kudosten pintalämpötila 0-4 celsiusasteeseen mahdollisimman nopeasti. Näin kehoon saadaan aikaan thermoshokki eli stimuloitu hätätila. Tällöin parasympaattinen hermosto lähettää hätäsignaalin, joka taas saa kehon tuottamaan verenkiertoon monia hyvinvointia lisääviä entsyymejä ja hormoneja, kuten kortisolia, endorfiineja, adrenaliinia ja testosteronia. Näiden luonnollisten ainesosien lisääntyminen verenkierrossa nopeuttaa mm. vammoista ja leikkauksista toipumista, vähentää turvotusta ja tulehdustiloja, lievittää lihaskipuja sekä nopeuttaa urheilusuorituksista palautumista. 

Milloin X°CRYO huippukylmähoitoon?

X°CRYO huippukylmähoito on nopea ja lääkkeetön hoitokeino monien erilaisten kiputilojen hoitoon. Huippukylmähoito on luonnollisempi vaihtoehto kipulääkkeille sekä kortisonipistoksille. Erilaisten hoitopäiden avulla pystymme kohdentamaan kylmähoidon juuri halutulle alueelle.

Huippukylmähoidosta apua mm.

  • Urheiluvammojen, kuten. selän-, olkapään-, polven ja nilkan kivunlievitykseen
  • Pehmytkudosvammojen esim. venähdysten hoitoon
  • Jännealueen kipu- ja rasitustiloihin mm. tennis- ja golfkyynärpää sekä hyppääjänpolvi
  • Lihasten palautumiseen
  • Lisäämään lihasten elastisuutta ja liikkuvuutta
  • Kroonisiin kiputiloihin
  • Niveltulehdusten hoitoon
  • Leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen ja turvotuksen lievittämiseen
  • Päänsäryn ja migreenin hoitoon

Huippukylmähoito kasvoille

Huippukylmähoitoa voi tehdä myös kasvoille, sille suunnatun kasvomaskin avulla.  Kylmähoito helpottaa päänsärkyä, migreeniä, rentouttaa kireitä purentalihaksia, vähentää turvotusta sekä vilkastuttaa verenkiertoa ja lisää kollageenin tuotantoa. Lisäksi se helpottaa erilaisia tulehdustiloja, kuten akne ja psoriasis. Huippukylmähoito kasvoille kestää kerrallaan 2 minuuttia. 

Huippukylmähoidon kesto

Huippukylmähoito kestää kaikkinensa vain muutaman minuutin. Huippukylmähoidon pitkäaikaisimmat vaikutukset saavutetaan 3-5 kerran hoitosarjoilla. Huippukylmän voi yhdistää yksittäin myös fysioterapian ja hieronnan yhteyteen. Huippukylmähoidot auttavat tehokkaasti mm. niska- ja hartiaseudun kireys- ja kiputiloihin. Huippukylmä helpottaa kipeiden lihasten käsittelyä, parantaa lihasten verenkiertoa sekä edistää lihasten elastisuutta. Näin hieronnasta ja fysioterapiasta tulee kivuttomampaa ja mukavampaa.

Mikäli mietit voisiko huippukylmä sopia sinulle, ota rohkeasti yhteyttä! Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Voit myös varata suoraan ajan huippukylmähoitoon osoitteesta https://www.fysiomaker.fi/ajanvaraus . Huippukylmälle ajanvarauksessamme on oma kalenterinsa. Pääset siihen valitsemalla toimipisteeksi ”Lokkisaarentie 3 (X°Cryo kylmähoito)”.

Lisätietoa huippukylmähoidosta löydät myös osoitteesta: https://ctn.fi/xcryo/

Tervetuloa huippukylmähoitoihin!

Kirjoittaja: Elli Tuovinen, fysioterapeutti ja urheiluhieroja

Saa 5€ alennusta hieronnasta!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat seuraavasta hieronnasta 5 euron alennuksen. Alennus voidaan käyttää vain kerran.

Fysioterapeutti

Kari-Pekka Sirkka

Morjens! Olen Kari-Pekka Sirkka, vuonna 2012 Tampereen Ammattikorkeakoulusta valmistunut fysioterapeutti. 
Iisalmessa syntynyt, savolainen sydämeltäni. Vastaanotolleni voit tulla erilaisten tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen hoitoon.

Pyrin työssäni etsimään tarkasti vaivojen alkuperäiset syyt, olivat ne jonkin lihasten heikkoudesta tai vaikka fascioiden kireydestä johtuvia. Ohjaan asiakkaalleni täsmälliset harjoitteet ja käytän hoidon mukana tarvittaessa manuaalisia käsittelytekniikoita, akupunktiota, teippausta ja fysikaalisia hoitoja.

Vapaa-ajallani minua pitävät kiireisenä kaksi pientä lastani. Urheilutaustaa minulta löytyy kamppailu-urheilun parista, viime vuosina harjoitteluni on ollut pääasiassa kuntosaliharjoittelua.

Tervetuloa vastaanotolleni!

Erikoisosaaminen:
-Niska-hartiaseudun kiputilat
-Alaselän kiputilat
-Olkapään kiputilat
-Polvikivut
-Akupunktio
-Purentalihaskäsittely

Lisäkoulutukseni:
-Fasciarautahieronta
-Purentalihasten fysioterapia
-Voimaharjoittelusta ja valmentavasta fysioterapiasta apua tulokselliseen fysioterapiaan
-Hoitava Hengitys
-Selkärangan manuaalisen tutkimisen ja hoidon peruskurssi (C1-2 OMT -kurssi)
-Voimaharjoittelun perusteet fysioterapeuteille
-Kinetic Control: alaselkä-lonkka & niska-olkapää
-Fasciakäsittely ( Anatomy trains)
-Akupunktio
-Mekaanisen diagnosoinnin ja terapian kansainvälinen perustutkinto (cert. MDT, McKenzie)