Verkkokaupassa ilmainen toimitus yli 50€ tilauksista

Muut palvelut

Personal training ja suorituskyky

Personal training ja suorituskyvyn optimointi

Sinulle, joka tarvitset apua kuntosaliharjoittelun aloittamiseen, oikeiden suoritustekniikoiden läpikäyntiin, treenin, ravinnon ja levon yhteensovittamiseen. Tai jos kaipaat treeneihisi vaihtelua ja haluat päästä ylittämään itsesi! Saat treeneihisi kaipaamaasi potkua eikä sinun enää tarvitse itse miettiä ja pähkäillä kaikkea. 

Tarvitsetko apua juoksutekniikan, nopeusvoiman, kimmoisuuden tai muun suorituskykyyn vaikuttavan ominaisuuden kanssa? Tuntuuko, että homma ei etene haluamallasi tavalla, vaikka harjoittelet ahkeasti ja tavoitteellisesti? Meiltä saat varmasti tekniikkavinkkejä, harjoituspattereita ja asiantuntevaa apua mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin, jotta harjoittelusi ja kehityksesi nytkähtävät jälleen eteenpäin kohti ennennäkemättömiä tuloksia! Sopii hyvin myös junioriurheiljoille.

Ravintovalmennus

Ravintovalmennus

Ravintovalmennus

Sinulle, joka haluat saada harjoittelustasi enemmän irti ja varmistaa riittävän palautumisen ravinnon avulla. Jos haluat pudottaa painoa järkevästi ja oppia samalla pysyvän, terveellisen elämäntavan syömiseen. Sinulle, joka haluat lisää lihasmassaa ja tarvitset apua ruokavalion koostamiseen niin, että se tukee lihasmassan kasvua mahdollisimman hyvin. Ravintovalmennuksesta hyödyt myös sinä ihan tavallinen kuntoilija, iho- tai vatsavaivoista kärsivä tai jonkin erikoisruokavalion kanssa kamppailija. Myös monia sairauksia ja niiden oireita on mahdollista lievittää oikeanlaisen ruokavalion avulla. Erikoisruokavaliot huomioidaan.

Fitness-valmennus

Fitness-kisavalmennus

Sinulle, joka haluat kilpailla Suomen Fitnessurheilu ry:n kilpailulajeissa. Olet treenannut jo pidempään ja sinulla on treenikokemusta, mutta haluat optimoida tuloksesi parhaalla mahdollisella treenin, ravitsemuksen ja levon yhdistelmällä. Olet motivoinut, valmis sitoutumaan pitkäaikaiseen projektiin ja haluat tehdä tosissasi töitä tavoitteidesi toteutumiseksi.

Stressikäsittely

Stressikäsittely

Stressikäsittely pyrkii helpottamaan ensisijaisesti kehon alueita, jotka yleensä kuormittuvat voimakkaan ja kroonistuneen stressin ollessa läsnä. Näihin kuuluvat yleensä hengityksen kannalta oleellisimmat lihakset, kuten pallea ja apuhengityslihakset sekä näihin oleellisesti kalvolinjojen kautta liittyvät lonkankoukistajat, jotka reagoivat voimakkaasti stressiin ja varastoivat helposti erilaisia tunnetiloja ja traumoja. Tämän lisäksi keskitytään stressiä kehosta purkaviin sekä rentouttaviin käsittelytekniikoihin.

Vastaanoton aikana pyritään palauttamaan hengitystä normaaliksi ja opettelemaan terveellisempiä hengitysmalleja epätoiminnallisten ja häiriintyneiden tilalle, jotta kehon palautuminen voi jatkua myös vastaanoton jälkeen. Fysioterapeuttimme tarjoavat käynnin yhteydessä asiakkaalle työkaluja ja harjoitteita myös tulevan stressin hallintaan ja parempaan uneen sekä palautumisen edistämiseen. Käsittely ja hengitysharjoitukset aktivoivat parasympaattista hermostoa, joka parantaa unenlaatua Parhaan hyödyn saamiseksi omatoimisia harjoitteita kannattaa jatkaa käynnin jälkeen. Varsinkin kroonistuneen ja pitkittyneen stressin ollessa kysymyksessä, muutamaa hoitokertaa suositellaan. Tätä palvelua meillä tarjoavat fysioterapeuttimme Elli, Janne ja Matias.

Vivobarefoot-kenkien jälleenmyynti

Vivobarefoot-paljasjalkakengät

Vivobarefoot-kengät antavat jalkasi liikkua luonnollisesti. Kenkien lesti on leveä ja kengät ovat joustavia ja korottomia. Ne myötäilevät jalkasi liikkeitä ja jalkaterän lihakset pääsevät kunnolla työskentelemään. Jos kärsit yleisistä jalkaterävaivoista, kuten plantaarifaskiitti- tai vaivaisenluuongelmista, niin suosittelemme barefoot -jalkineita. 

Vivobarefoot kenkiä löytyy kaikkeen käyttöön; kävelyyn, juoksuun, polkujuoksuun, vapaa-aikaan ja toki myös juhlavampiin tilaisuuksiin. Kenkämalleja löytyy niin miehille, naisille kuin lapsillekin ja kaikkiin vuodenaikoihin sopivia, myös talveen! 

Emme pysty pitämään suurta varastoa Niiralankatu 17 toimipisteellämme. Aulasta löytyvät kengät, jotka meillä on ns. hyllyssä. Toimimmekin niin, että aulassa voi kenkiä sovittaa ja jos siitä ei oikeaa kokoa ja mallia löydy, niin voimme tilata haluamasi kengän meille. Kengät saapuvat meille yleensä 2-3 arkipäivässä tilauksesta. vivokauppa.fi -osoitteesta löytyvät kenkämallit saadaan meille tilattua.

Dry needling

Dry needling -hoidot meiltä

Dry-needling on länsimaiseen lääketieteeseen pohjaavaa akupunktioneuloilla tehtävää trigger-pisteiden käsittelyä, josta on saatu lupaavia tuloksia esimerkiksi kroonisen kivun, päänsäryn, migreenin ja tenniskyynerpään hoidossa. Trigger-pisteet ovat pehmytkudoksiin muodostuvia, aineenvaihdunnallisia muutoksia omaavia ja tulehtuneita lihassäikeitä, jotka aiheuttavat esimerkiksi säteilykipua, lihasheikkoutta ja rajoittunutta liikettä. Trigger-pisteiden kudoksiin aiheuttaman kivun uskotaan johtuvan pääasiassa niiden esiintymäalueelle aiheuttamasta huonontuneesta verenkierrosta ja alentuneesta hapensaannista, jolloin alue happamoituu luontaisesti kehon yrittäessä palauttaa homeostaasin eli tasapainotilan. Krooniseen kipuun vaikuttavat tekijät ovat vielä hieman epäselviä, mutta trigger-pisteiden aiheuttamaa jatkuvaa kipuärsykken viestitystä selkäytimelle pidetään todennäköisimpänä syynä. Tärkeimpiä tekijöitä trigger-pisteiden syntyyn uskotaan olevan liian kova tai pitkään jatkunut rasitus, stressi, erilaiset sairaudet ja lihaksiin kohdistuvat traumat.

Dry needling vaikutukset perustuvat neulojen triggerpisteille tuottamaan mekaaniseen ärsytykseen, joka saa aikaan paikallisen ”nykimisreaktion” (LTR), joka on autonomisen hermoston aikaansaama lihassäikeiden voimakas supistus. Tämän reaktion on todettu muuttavan trigger-pisteen kemiallista tasapainoa edullisempaan suuntaan ja vähentävän kipua voimistavien aineiden konsentraatiota alueella. Toinen tärkeä vaikuttava mekanismi on neulan aiheuttaman mikrotrauman aikaansaama lihaksen uusiutuminen, jossa vaurioituneita kudoksia korjaavien ja terveitä kudoksia rakentavien satelliittisolujen määrä lisääntyy paikallisesti merkittävästi.

X°CRYO huippukylmähoito

Huippukylmähoito kivunlievitykseen

Mikä on X°CRYO?

Paikalliseen huippukylmähoitoon tarkoitettu laite, joka auttaa moniin vaivoihin ja kipuihin nopeasti ja turvallisesti.

Mitä on cryoterapia?

Kylmähoitoa on käytetty menestyksellisesti jo pitkään, ja sen tehokkuus on todistettu kymmenillä kliinisillä tutkimuksilla. Cryoterapia perustuu solutason thermosokkiin, joka laukaisee kehon oman puolustusmekanismin ja poistaa kipua. 

Mihin se auttaa?

Huippukylmä on tehokas apu moniin kipuihin ja särkyihin. Se parantaa nivelten ja lihasten liikkuvuutta, poistaa turvotusta ja tulehdusta, sekä lisäksi nopeuttaa vammoista ja leikkauksista toipumista.

Voit tulla pelkästään huippukylmähoitoon tai yhdistää sen manuaaliseen käsittelyyn. 

X°CRYO-Huippukylmähoidosta apua mm. seuraaviin vaivoihin

– nivelrikko ja nivelreuma
– tennis- ja golfkyynärpää
– hyppääjän- ja juoksijanpolvi
– alaselän kiputilat
– jne.

Neljä syytä valita meidät

Miksi valita meidät?

Modernit toimipisteet ja uusin kalusto

Jatkuvasti kouluttautuva henkilökunta

Moniammatillinen osaaminen

Monipuoliset palvelut

Asiakaskokemukset

Tätä asiakkaamme sanovat

Fysioterapeutti

Matias Ruotsalainen

Moikka, olen Matias Ruotsalainen, tammi-helmikuussa valmistuva fysioterapeutti. Harrastustaustaa urheilun parista löytyy monesta eri lajista, josta 7 vuotta hanmoodon parissa vietetty. Hanmoodon takia kiinnostukseni fysioterapia-alaa kohtaan alkoi, koska siellä jouduin miettimään miten keho toimii missäkin tilanteessa.

Viime syksyn aikana suoritin Fysiomakerilla neljä kuukautta kestäneen harjoittelun. Harjoittelun aikana syvensin osaamistani manuaaliseen terapiaan ja hierontaan. Sain harjoittelun aikana hyvää palautetta hieronnastani ja napakoista otteistani.

Mielenkiinnon kohteitani ovat tuki- ja liikuntaelimistön vaivat ja niiden ennaltaehkäisy. Vastaanotolla kohtaan sinut yksilöllisesti ja huomioin toiveesi ja tavoitteesi.

Tervetuloa käsittelyyn!

Erikoisosaaminen:

Stressikäsittely

Saa 5€ alennusta hieronnasta!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat seuraavasta hieronnasta 5 euron alennuksen. Alennus voidaan käyttää vain kerran.

Fysioterapeutti

Kari-Pekka Sirkka

Morjens! Olen Kari-Pekka Sirkka, vuonna 2012 Tampereen Ammattikorkeakoulusta valmistunut fysioterapeutti. 
Iisalmessa syntynyt, savolainen sydämeltäni. Vastaanotolleni voit tulla erilaisten tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen hoitoon.

Pyrin työssäni etsimään tarkasti vaivojen alkuperäiset syyt, olivat ne jonkin lihasten heikkoudesta tai vaikka fascioiden kireydestä johtuvia. Ohjaan asiakkaalleni täsmälliset harjoitteet ja käytän hoidon mukana tarvittaessa manuaalisia käsittelytekniikoita, akupunktiota, teippausta ja fysikaalisia hoitoja.

Vapaa-ajallani minua pitävät kiireisenä kaksi pientä lastani. Urheilutaustaa minulta löytyy kamppailu-urheilun parista, viime vuosina harjoitteluni on ollut pääasiassa kuntosaliharjoittelua.

Tervetuloa vastaanotolleni!

Erikoisosaaminen:
-Niska-hartiaseudun kiputilat
-Alaselän kiputilat
-Olkapään kiputilat
-Polvikivut
-Akupunktio
-Purentalihaskäsittely

Lisäkoulutukseni:
-Fasciarautahieronta
-Purentalihasten fysioterapia
-Voimaharjoittelusta ja valmentavasta fysioterapiasta apua tulokselliseen fysioterapiaan
-Hoitava Hengitys
-Selkärangan manuaalisen tutkimisen ja hoidon peruskurssi (C1-2 OMT -kurssi)
-Voimaharjoittelun perusteet fysioterapeuteille
-Kinetic Control: alaselkä-lonkka & niska-olkapää
-Fasciakäsittely ( Anatomy trains)
-Akupunktio
-Mekaanisen diagnosoinnin ja terapian kansainvälinen perustutkinto (cert. MDT, McKenzie)