Verkkokaupassa ilmainen toimitus yli 50€ tilauksista

Kuntoutuminen käyntiin voimaharjoittelulla

Voimaharjoittelu on ylivertaisen hyödyllinen harjoittelumuoto liikkujalle ja kuntoutujalle. Sen lisäksi, että lihasvoima paranee, kehittyvät myös tasapaino ja koordinaatio. Voimaharjoittelu vahvistaa myös niveliä, jänteitä ja luustoa.

Lihasvoiman muodot jaetaan kesto-, maksimi- ja nopeusvoimaan. Kestovoimalla tarkoitetaan kykyä toistaa tietty liike tietyllä kuormalla useita kertoja ja lyhyellä palautumisajalla. Maksimivoima on nimensä mukaisesti maksimaalinen voimataso, jonka lihas pystyy tuottamaan. Nopeusvoimalla tarkoitetaan lihaksen kykyä tuottaa mahdollisimman suuri voimataso lyhyessä ajassa. Nopeusvoimaharjoittelussa pyritään maksimaalliseen suoritusnopeuteen.

Lihaksistoa voidaan harjoittaa kolmella tavalla, jotka ovat konsentrinen, eksentrinen ja isometrinen lihastyötapa. Konsentrinen lihastyötapa tarkoittaa sitä, että lihas lyhenee vastusta vasten. Tämä liittyy lihaksen supistumiseen ja tapahtuu esimerkiksi tavallisessa hauiskäännössä. Eksentrinen lihastyötapa tapahtuu, kun lihas pitenee vastusta vasten. Esimerkiksi laskiessasi painoa hallitusti alaspäin hauislihas tekee eksentristä lihastyötä. Isometrisessa lihastyössä lihaspituus ei muutu. Esimerkiksi kyykkypito seinää vasten on isometristä harjoittelua.

Fysioterapeuttiemme suunnittelema kuntouttava voimaharjoittelu on yksilöllistä ja perustuu asiakkaan terveydentilaan, tavoitteisiin ja rajoituksiin. Tyypillisesti se sisältää lihasvoiman ja kestävyyden harjoittelua. Voimaharjoittelun tulisi alkaa kevyesti totutellen ja keskittyä ensin perusliikkeisiin. Moninivelharjoitteet, kuten kyykky tai maastaveto, ovat hyviä vaihtoehtoja, koska ne aktivoivat useita lihasryhmiä samanaikaisesti. Harjoittelun tulisi sisältää myös tasapainoa tukevia harjoitteita. Ammattilainen ohjeistaa, kuinka harjoittelua voi lisätä progressiivisesti, ja samalla varmistaa turvallisen edistymisen. Usein suositeltava tahti on kaksi tai kolme voimaharjoitusta viikossa. Kuitenkin yksilölliset tekijät, kuten ikä, terveydentila ja harjoittelun taso, vaikuttavat siihen, kuinka usein ja kuinka kovalla intensiteetillä harjoitteita voi toteuttaa. Liiallinen kuormitus ilman riittävää palautumista voi tuoda haasteita kuntoutumisprosessiin, joten fysioterapeutin ohjeiden noudattaminen on avainasemassa.

Kirjoittaja: Vastaava fysioterapeutti Joona Kokkola

Lähteet: Kauranen, K. 2014. Lihas: rakenne, toiminta ja voimaharjoittelu. Helsinki: Liikuntatieteellinen Seura. Kauranen, K. 2018. Fysioterapeutin käsikirja. 1–2. painos. Sanoma Pro Oy. Mäennenä, J. 2019. Voimaharjoittelu – teoriasta parhaisiin käytäntöihin. Lahti: VK- kustannus Oy.Sandström, M. & Ahonen, J. 2011. Liikkuva ihminen – aivot, liikuntafysiologia ja sovellettu biomekaniikka. Lahti: VK-kustannus Oy.

Purentalihashieronta, Nivelten mobilisointi  Ja Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen

Pekka Timonen

Hei. Olen Pekka, koulutettu hieroja. Terveyden edistäminen kokonaisuudessaan on minulle suuri mielenkiinnonkohde. Erityisesti suorituskyvyn parantaminen sekä kehonhuolto tavoitteellisesti treenaaville on alaani. Autankin mielelläni myös treeniin, ravintoon, lepoon ja palautumiseen liittyvissä asioissa. Olen saanut hyvää palautetta napakoista otteista rentoutta unohtamatta, asiakkaan tarpeet ja toiveet huomioon ottaen. Liikunnallinen olen ollut aina, lajitaustaa on yleisurheilusta voima- ja kamppailulajeihin. 
 
Tervetuloa hierontaan! 
 
Erikoisosaaminen:
 
Purentalihashieronta
Nivelten mobilisointi 
Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen
Koulutettu hieroja ja urheiluhieroja Fysioterapeuttiopiskelija

Mikko Happonen

Moi. Olen Mikko Happonen, koulutettu hieroja ja urheiluhieroja sekä toisen vuoden fysioterapeuttiopiskelija.  Ennen fysioterapeuttiopintojen alkua tein hierojan hommia 2 vuotta. Olen koko ikäni harrastanut monipuolisesti liikuntaa, mutta viimeiset vuodet ovat menneet erityisesti kiipeilyyn parissa. Alasta kiinnostuin liikunnallisen taustan ja omien urheiluvammojen hoidon myötä. Tätä kautta on tullut itselle halu auttaa muita osaamillani tavoilla ja pyrin jatkuvasti kehittämään itseäni sekä oppimaan uutta. 
 
Asiakkailtani olen saanut hyvää palautetta sopivan napakoista ja varman tuntuisista otteista. Käytän hieronnassa monipuolisesti klassisen- ja urheiluhieronnan otteita. Erityisesti kokemusta on niska-hartiaseudun vaivojen hoidosta, mutta työkaluja löytyy monipuolisesti koko kehon huoltoa varten. Fysioterapiaopintojen myötä olen saanut itseluottamusta erilaisten vaivojen tutkimisessa ja hoidossa. 
 
Tervetuloa rentoon, mutta napakkaan käsittelyyn!  
 
Erikoisosaaminen:  
Niska-hartiaseudun käsittely
Fysioterapeutti

Matias Ruotsalainen

Moikka, olen Matias Ruotsalainen, tammi-helmikuussa valmistuva fysioterapeutti. Harrastustaustaa urheilun parista löytyy monesta eri lajista, josta 7 vuotta hanmoodon parissa vietetty. Hanmoodon takia kiinnostukseni fysioterapia-alaa kohtaan alkoi, koska siellä jouduin miettimään miten keho toimii missäkin tilanteessa.

Viime syksyn aikana suoritin Fysiomakerilla neljä kuukautta kestäneen harjoittelun. Harjoittelun aikana syvensin osaamistani manuaaliseen terapiaan ja hierontaan. Sain harjoittelun aikana hyvää palautetta hieronnastani ja napakoista otteistani.

Mielenkiinnon kohteitani ovat tuki- ja liikuntaelimistön vaivat ja niiden ennaltaehkäisy. Vastaanotolla kohtaan sinut yksilöllisesti ja huomioin toiveesi ja tavoitteesi.

Tervetuloa käsittelyyn!

Erikoisosaaminen:

Stressikäsittely

Saa 5€ alennusta hieronnasta!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat seuraavasta hieronnasta 5 euron alennuksen. Alennus voidaan käyttää vain kerran.

Fysioterapeutti

Kari-Pekka Sirkka

Morjens! Olen Kari-Pekka Sirkka, vuonna 2012 Tampereen Ammattikorkeakoulusta valmistunut fysioterapeutti. 
Iisalmessa syntynyt, savolainen sydämeltäni. Vastaanotolleni voit tulla erilaisten tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen hoitoon.

Pyrin työssäni etsimään tarkasti vaivojen alkuperäiset syyt, olivat ne jonkin lihasten heikkoudesta tai vaikka fascioiden kireydestä johtuvia. Ohjaan asiakkaalleni täsmälliset harjoitteet ja käytän hoidon mukana tarvittaessa manuaalisia käsittelytekniikoita, akupunktiota, teippausta ja fysikaalisia hoitoja.

Vapaa-ajallani minua pitävät kiireisenä kaksi pientä lastani. Urheilutaustaa minulta löytyy kamppailu-urheilun parista, viime vuosina harjoitteluni on ollut pääasiassa kuntosaliharjoittelua.

Tervetuloa vastaanotolleni!

Erikoisosaaminen:
-Niska-hartiaseudun kiputilat
-Alaselän kiputilat
-Olkapään kiputilat
-Polvikivut
-Akupunktio
-Purentalihaskäsittely

Lisäkoulutukseni:
-Fasciarautahieronta
-Purentalihasten fysioterapia
-Voimaharjoittelusta ja valmentavasta fysioterapiasta apua tulokselliseen fysioterapiaan
-Hoitava Hengitys
-Selkärangan manuaalisen tutkimisen ja hoidon peruskurssi (C1-2 OMT -kurssi)
-Voimaharjoittelun perusteet fysioterapeuteille
-Kinetic Control: alaselkä-lonkka & niska-olkapää
-Fasciakäsittely ( Anatomy trains)
-Akupunktio
-Mekaanisen diagnosoinnin ja terapian kansainvälinen perustutkinto (cert. MDT, McKenzie)